Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری‌آنلاین - فتانه احدی: مقامات صهیونیستی در کنار اعلام مخالفت شدید خود با توافق در حال شکل‌گیری با ایران، بارها تاکید کرده اند که  برنامه هسته‌ای ایران از زمان خروج دونالد ترامپ از برجام، از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸ گسترش یافته است. اخیرا هم بنی گانتس، وزیر جنگ این رژیم اقدام ترامپ در خروج از برجام را اشتباه خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حال و در شرایط فعلی که آمریکا در حال تصمیم‌گیری برای دادن جواب نامه ایران است و جوامع بین‌ المللی منتظرند که نتیجه توافق دو طرف برجام به کجا خواهد رسید، اسرائیل در تلاش است که مخالفت شدید خود را به جامعه بین‌المللی اعلام کند. به وی‍ژه اینکه سعی دارد مقامات امریکایی  را با مواضع خود همراه سازد. 
به گفته سعدالله زارعی، تحلیلگر مسائل خاورمیانه، کنترل اتمی ایران بیش از هر چیز به نفع رژیم صهیونیستی است، اما  به طور کلی غربی‌ها چون نیازمند توافق هستند بیش از اینکه ملاحظه اسرائیل را کنند، به مشکلات خود نگاه می‌کنند.

در ادامه گفت‌وگوی همشهری آنلاین با سعدالله زارعی، کارشناس و تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی و خاورمیانه را می‌خوانید.

با توجه به اینکه نظر اسرائیل برای آمریکا مهم است، اصرار صهیونیست‌ها می تواند به تغییر موضع آمریکا منجر شود؟

کنترل اتمی ایران بیش از هر چیز به نفع رژیم صهیونیستی است. به این دلیل که آمریکایی‌ها و کشورهای اروپایی رسما عضو باشگاه هسته‌ای هستند و به عنوان کشورهای صاحب انرژی هسته‌ای شناخته می شوند. بنابراین اتمی بودن ایران برای آنها آسیبی ندارد. و این مسئله بیشتر با منافع اسرائیلی جور است.
ضمن اینکه  ما به عنوان یک کشور اسلامی ایران به لحاظ شرعی و اعتقادی قائل به این نیستیم که صاحب بمب باشیم، یا می‌شود از بمب استفاده کرد و فشار اینکه ایران ظرفیت رفتن به آن سمت و سو را نداشته باشد بیشتر با منافع اسرائیلی‌ها تصدیق می‌کند تا آمریکا.

آیا آمریکا در ماجرای برجام و توافقش با ایران به خواسته‌های اسرائیل تن می‌دهد یا منافع خود را در نظر می‌گیرد؟

در این یک سال اخیر یک اتفاق بزرگ افتاده است، آن هم بحران اقتصادی در غرب ناشی از جنگ اوکراین و در نتیجه کاهش عرضه نفت به بازار است. بنابراین قرارداد و توافق با ایران برای هم امریکا، فرانسه و انگلیس بسیار اهمیت دارد. همچنین ممکن است در این بین برخی از خطوط قرمز اسرائیل عبور کنند اما این به این معنا نیست که اسرائیل توان فشار بر این پرونده را نداشته باشد.
ولی به طور کلی غربی‌ها چون نیازمند توافق هستند بیش از اینکه ملاحظه اسرائیل را کنند، به مشکلات خود نگاه می‌کنند.

مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی اذعان کرده اند از فشارهایی که تل آویو به دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا آورد تا از برجام خارج شود، پشیمان هستند. دلیل این پشیمانی چیست؟

این قضیه بیشتر  یک پروپاگاندا به نظر می‌آید، چراکه به هر حال آمریکا قصد دارد به توافق برسد. اگر که اسرائیلی‌ها نظر مخالف داشته‌اند یا اگر با خروج ترامپ از برجام مخالف بوده‌اند، این اتفاق اکنون در شرف افتادن و آمریکا به دنبال توافق با ایران است.
بنابراین اسرائیلی‌ها با مطرح کردن این بحث می‌خواهند بگویند که با بازگشت آمریکا به برجام مخالفتی ندارند. این اتفاق بیشتر یه پروپاگاندای تبلیغاتی است و نمی‌شود خیلی رویش حساب باز کرد.

چرا تل آویو فشارهای خود علیه دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را افزایش داده است تا خواسته های آن‌ها در هرگونه توافق با ایران در نظر گرفته شود؟

اسرائیلی‌ها یک نگرانی اساسی دارند، آن نگرانی هم این است که محیط سیاست خارجی ایران عادی سازی شود. یعنی جا بیفتد که مسئله هستی ایران که یک به صورت تهدیدآمیز از سوی غرب مطرح می‌شد، کنار گذاشته شده و ایران می‌تواند روابط سیاسی خود را توسعه دهد.

این بیشتر اسرائیل را نگران می‌کند، چون اسرائیلی‌ها در فضای انزوای ایران سیر می‌کنند، که این با انزوای ایران تطبیق ندارد.
البته اسرائیلی‌ها دچار یک خطای استراتژیک هم هستند، به این دلیل اساسا که چه با توافق چه بی توافق در سالهای گذشته به ویژه در سال اخیر روابط ایران به صورت جهشی در محیط خارجی توسعه پیدا کرده است.

کد خبر 700928 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و اسرائیل توافق هسته‌ای ایران مذاکرات وین آمریکا و اسرائیل دونالد ترامپ

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و اسرائیل توافق هسته ای ایران مذاکرات وین آمریکا و اسرائیل دونالد ترامپ اسرائیلی ها هسته ای غربی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۴۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت مذاکرات آتش‌بس میان حماس و اسرائیل در قاهره

رسانه‌های بین‌المللی ادعا کرده‌اند که انتظار می‌رود در چند ساعت آینده توافق آتش‌بس و تبادل اسرا اعلام شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، وبگاه شبکه خبری المیادین نوشته است که یک مقام ناشناس رژیم اسرائیل، اظهارات رسانه‌ها در مورد توافق با حماس در مورد آتش‌بس و تبادل اسرا را تکذیب کرد. در ساعات ابتدایی شنبه، رسانه‌های سعودی گزارش دادند که جنبش مقاومت حماس طی چند ساعت آینده موافقت خود را با آتش‌بس و معامله اسرا اعلام خواهد کرد.

بر اساس گزارش‌ها، حماس اعلام کرده است که آمریکا در مرحله سوم توافق به آن تضمین آتش‌بس و خروج کامل نظامیان اشغالگر اسرائیل از غزه داده است.

این مقام ناشناس رژیم صهیونیستی در گفتگو با کانال خبری اسرائیلی i24News گفته است که هنوز درباره بسیاری جزئیات از جمله اسامی اسرای فلسطینی‌ها باید مذاکره شود. وی ضمن پرداختن به خروج نیروهای ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی از غزه این مورد را رد کرد و گفت که رژیم صهیونیستی تضمینی نداده است و تضمین‌ها فقط از طرف واشنگتن هستند.

به نقل این مقام اسرائیلی، نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی در غزه خواهند ماند، زیرا مردم اسرائیل واقعیت متفاوتی را نمی‌پذیرند. بنا به گزارش‌ها، هیئتی از حماس شنبه به قاهره رفت تا مذاکرات میانجی‌گری در مورد آتش‌بس و تبادل اسرا را ادامه دهد.

بر اساس خبرگزاری آکسیوس، ویلیام برنز، رئیس سازمان جاسوسی سیا در سوم ماه مه وارد قاهره شد تا به میانجی‌گران مصری در مذاکره درباره توافق اسارت و آتش‌بس کمک کند. بر اساس این گزارش، سفر برنز فوریت دولت بایدن برای دستیابی سریع به توافق را نشان می‌دهد و این را لحظه‌ای حساس در مذاکرات می‌داند.

آکسیوس پیشتر گزارش داده بود که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در روزهای اخیر تلاش‌های گسترده‌ای را برای تضمین آتش‌بس و توافق اسرا انجام داده است که به عقیده او بخش حیاتی یک طرح بسیار بزرگ‌تر در داخل و خارج از کشور است. در داخل کشور تظاهرات دانشجویی و مسئله انتخابات ریاست جمهوری و در خارج ادامه طرح عادی‌سازی روابط عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی اولویت‌های دولت بایدن هستند.

جان کربی، سخنگوی کاخ سفید در ۳۰ آوریل گفت بایدن کاملاً روی این موضوع متمرکز است و با اشاره به اینکه آتش‌بس احتمالاً راه را برای عادی‌سازی بین رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی هموار می‌کند افزود که این عادی‌سازی «باید با یک توافق شروع شود.»

رئیس دفتر سیاسی حماس به مصر اطلاع داد که هیئت مذاکره‌کننده جنبش مقاومت فلسطینی به زودی وارد مصر می‌شود و قصد دارد «مذاکرات جاری را با هدف دستیابی به توافقی که خواسته‌های مردم فلسطین را برآورده و جنگ را متوقف کند ادامه دهد.»

به گفته مقامات آمریکایی، یک معامله آتش‌بس و تبادل اسیر ممکن است شعله‌های تنش دیگر در اطراف، از جمله حملات نیروهای مسلح یمن به کشتی‌ها در دریای سرخ، خاموش کند. دستیاران ارشد بایدن گفته‌اند که این توافق ممکن است به مقاومت لبنان و حزب الله اجازه دهد تا از مرز شمالی عقب نشینی کنند.

المیادین در پایان نوشته است که آتش‌بس موقت ممکن است دائمی شود و به دولت بایدن اجازه دهد گفتگو را برای یک توافق کلان با عربستان سعودی از سر بگیرد، که مقامات آمریکا امیدوارند باعث شود نتانیاهو با تشکیل دولت فلسطین موافقت کند.

جزئیات توافق پیشنهاد شده به حماس؛ سه مرحله در ۱۲۴ روز

روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت اعلام کرد که پیش‌نویس توافق پیشنهاد شده به جنبش حماس شامل آزادی ۲۰ اسیر فلسطینی محکوم به حبس ابد در مقابل هر نظامی زن اسرائیلی است.

بر اساس این توافق، جنبش حماس ۳ الی چهار نظامی زن اسرائیلی را نزد خود نگه می‌دارد و در مرحله اول ۶۰ الی ۱۰۰ اسیر فلسطینی محکوم به حبس ابد آزاد می‌شوند.

در این گزارش آمده است، توافق مطرح شده سه مرحله‌ای بوده و ۱۲۴ روز طول خواهد کشید.

در مرحله اول به مدت ۴۰ روز آتش بس ایجاد می‌شود، ۳۳ اسیر اسرائیلی در مقابل ۸۰۰ اسیر فلسطینی آزاد می‌شوند و مردم غزه به خانه‌های خود در شمال غزه باز می‌گردند.

در مرحله دوم به مدت ۴۲ روز آتش بس فوری ایجاد می‌شود، بقیه اسرای اسرائیلی از جمله چند سرباز آزاد می‌شوند، تعدادی اسیر فلسطینی آزاد می‌شوند که تعداد و هویت آن‌ها هنوز مشخص نیست.

در مرحله سوم به مدت ۴۲ روز آتش‌بس ایجاد می‌شود، اجساد تمام اسرای کشته شده اسرائیلی بازگردانده می‌شود، پیکر تمام شهدای اسیر فلسطینی پس داده می‌شود و ارتش اسرائیل از نوار غزه خارج می‌شود.

در این گزارش همچنین آمده است که رژیم صهیونیستی آماده پایبندی به پایان جنگ در این مرحله نیست.

در آخرین جزئیات مربوط به مذاکرات قاهره برای تبادل اسیران و آتش‌بس در غزه رسانه‌های مصری تاکید کردند پیشرفت قابل توجهی در مذاکرات بر سر آتش‌بس و توافق تبادل اسیران در نوار غزه حاصل شده است.

پیش از این کانال خبری قاهره به نقل از یک منبع بلندپایه گزارش داد که هیئت امنیتی مصر که در روند مذاکرات اسرائیل و حماس میانجی‌گری می‌کرد در مورد بسیاری از موارد اختلاف نظر به یک چارچوب توافقی دست یافته است.

این منبع به این کانال گفت که هیئت حماس وارد مصر شده و پیشرفت محسوسی در مذاکرات حاصل شده است.

در این راستا منابعی به «عربی ۲۱» گفتند که مذاکرات آتش‌بس در غزه شاهد تحولات جدید و بی‌سابقه‌ای است که ممکن است به توافقی قریب الوقوع منجر شود، در حالی که اطلاعاتی در مورد تضمین‌های آمریکا برای متقاعد کردن حماس به امضای آن وجود دارد.

یک منبع به «عربی ۲۱» گفت: دور اول مذاکرات بعد از ظهر شنبه در مقر اطلاعات مصر در قاهره با حضور هیئت حماس و هیئت‌های قطری، مصری و آمریکایی آغاز شد.

این منبع تاکید کرد که در صورت پیشرفت، هیئت اسرائیلی به طور مستقل برای تکمیل توافق مورد انتظار که شامل مبادله اسرا و بازداشت شدگان در چارچوب سه مرحله متوالی است، فراخوانده خواهد شد.

کد خبر 750581

دیگر خبرها

  • آمریکا ارسال مهمات به اسرائیل را متوقف کرد؛ نگرانی در کابینه رژیم صهیونیستی
  • نگرانی‌های جدی مقامات اسرائیلی از این تصمیم آمریکا
  • وعده صادق، عبور از بازدارندگی خودساخته رژیم صهیونیستی بود
  • مذاکرات آتش‌بس غزه در قاهره هیچ پیشرفتی نداشت
  • مفاد جدید آتش‌بس در غزه منتشر شد/ آزادی ۱۰۰۰ فلسطینی مقابل ۳۳ اسیر صهیونیست
  • ژنرال صهیونیست: السنوار به دنبال بیرون راندن ما از نوار غزه است/ایران تهدیدی بزرگ برای اسرائیل
  • آخرین وضعیت مذاکرات آتش‌بس میان حماس و اسرائیل در قاهره
  • بعد از موافقت حماس، رسیدن به آتش‌بس «چند روز» طول می‌کشد
  • ایران معادله صهیونیست‌ها را بهم زد
  • روایت رسانه عبری از پیامدهای منفی اعتراضات دانشجویی